Eco Tuning, de oplossing voor brandstofbesparing !

ECO Tuning richt zich niet zozeer op het verbeteren van de prestaties van een voertuig. Maar een steeds belangrijker onderwerp bij chiptuning is het brandstofverbruik. In tijden van constante brandstofprijsstijging wordt de ECO Tuning van motoren daarom steeds belangrijker. Dat is precies waar ECO Tuning over gaat. In plaats van de optimale prestatieverhoging heeft hier de vermindering van het brandstofverbruik de prioriteit !

Door de software te optimaliseren, verandert ECO Tuning de efficiëntie van de motor zodat het brandstofverbruik onder normale gebruiksomstandigheden tot 20% kan wordt verlaagd. Een verhoging van de prestaties en een verbeterd koppel van de motor worden ook bereikt.

ECO Tuning definitie

De term ECO Tuning geeft de optie aan om het koppel in de motor te optimaliseren via software, zodat hetzelfde vermogen kan worden opgeroepen bij lagere snelheden / toerentallen als voorheen (bij hogere snelheden). Dit resulteert in een lager brandstofverbruik.

Door in feite eerder een hoger koppel en de voortgang van de inspuit timing, is de motor efficiënter. Natuurlijk moet de bestuurder na de ECO Tuning ook betrokken zijn.

Door o.a. eerder naar een hogere versnelling over te schakelen, kunt u veel brandstof besparen zonder concessies te doen aan de prestaties. Door het grotere koppel op de motor geniet de bestuurder een betere souplesse en heeft hij dus een groter rijplezier.

Wanneer is de ECO Tuning de moeite waard?

ECO Tuning is handig voor iedereen die vele uren draait of kilometers per jaar rijdt. In de regel ligt het besparingspotentieel tussen 10% en 20%. Welke verbetering kan worden bereikt, hangt vooral sterk af van het voertuigtype en het gebruik.

Meer weten over ECO tuning?

Meer weten over ECO Tuning? Neem dan contact met ons op.